Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Wit boerenbrood recept
Wit boerenbrood recept

Wit boerenbrood


Ingrediënten


Bereidingswijze


Je strooit alle bloem op een bergje op het kookvlak en strooi je zout langs de kant ervan. Maak een kuiltje waar je, de in een beetje lauw water opgeloste, gist in doet. Dan begin je met je vinger in het kuiltje te roeren, (heel belangrijk is dat je hiervoor slechts 1 hand gebruikt). Elke keer dat je deeg wat droger is, doe je er nog een beetje lauw water bij. Als al je water op is en het deeg blijft niet meer aan je hand plakken, mag je het deeg beginnen te kneden met 2 handen gedurende ca. 10 minuten tot het deeg elastisch is. Dan laat je het deeg rijzen in een pot met een handdoek over op een warme plaats gedurende een half uur. Na een half uur haal je het deeg terug uit de pot en kneed je het nog eens even vooraleer je het in de gewenste vorm maakt. Laat het deeg dan nog ongeveer 20 minuten narijzen en steek het dan in een oven die voorverwarmt is op 270 C. Na een half uur haal je het terug uit de oven en ontvorm je het brood direct. En laat het dan nog even afkoelen op een ontvormrekje vooraleer er van te proeven. Om te weten of je brood klaar is, tik dan vanonder met je vingers er tegen. Klinkt het hol dan is het brood gaar genoeg.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit wit boerenbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven