Wit boerenbrood
- Herkomst Belgie
- Categorie Broodgerechten
- Boerenbrood2 recepten
- Bereiden
- Kookboek van jrat
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Je strooit alle op een bergje op het kookvlak en strooi je langs de kant ervan.
- Maak een kuiltje waar je, de in een beetje lauw opgeloste, in doet.
- Dan begin je met je vinger in het kuiltje te roeren, (heel belangrijk is dat je hiervoor slechts 1 hand gebruikt).
- Elke keer dat je deeg wat droger is, doe je er nog een beetje lauw bij.
- Als al je op is en het deeg blijft niet meer aan je hand plakken, mag je het deeg beginnen te kneden met 2 handen gedurende ca. 10 minuten tot het deeg elastisch is.
- Dan laat je het deeg rijzen in een pot met een handdoek over op een warme plaats gedurende een half uur.
- Na een half uur haal je het deeg terug uit de pot en kneed je het nog eens even vooraleer je het in de gewenste vorm maakt.
- Laat het deeg dan nog ongeveer 20 minuten narijzen en steek het dan in een oven die voorverwarmt is op 270° C.
- Na een half uur haal je het terug uit de oven en ontvorm je het brood direct.
- En laat het dan nog even afkoelen op een ontvormrekje vooraleer er van te proeven.
- Om te weten of je brood klaar is, tik dan vanonder met je vingers er tegen.
- Klinkt het hol dan is het brood gaar genoeg.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 877 kcal | 43% | 1754 kcal |
Vetten | 3 g. | 4% | 6 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 180 g. | 69% | 360 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |