Zwitsers boerenbrood

Ingrediënten

+ -
print

Voorbereiding: ± 45 min.

Rijzen: ± 3 uur

Baktijd: ± 30 min.

Voor 1 brood:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. De in een kom brokkelen en met koude glad roeren.
  2. De bloem zeven en hiervan 300 gram vermengen met het .
  3. Door het gistwater roeren.
  4. De kom afdekken met een vochtige doek en op een warme plaats 1,5 uur laten rijzen.
  5. Het en de door het deeg roeren.
  6. Afgedekt nog 1 uur laten rijzen.
  7. De rest van de bloem erdoor mengen en alles tot een deeg kneden.
  8. Het deeg tot een van ± 35 cm lengte vormen en op een met bakpapier bedekte bakplaat leggen.
  9. Afgedekt nog ± 30 min.
  10. laten rijzen.
  11. De oven voorverwarmen op 250°C.
  12. Het met een scherp mes een paar maal schuin insnijden.
  13. Met meel bestrooien.
  14. Midden in de oven ± 15 min.
  15. bakken.
  16. De ovenwarmte verlagen tot 200°C en het nog 15 min.
  17. bakken.
  18. Het onafgedekt laten afkoelen voor een harde knapperige korst.
  19. Anders in een doek gewikkeld laten afkoelen.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • brood en gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood en tarwebloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in brood
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in brood en olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Zwitsers boerenbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Wat een fijn recept, weinig kneden en een prima resultaat, lekker met verschillende soorten meel/granen en/of zaden erdoor! Bedankt!
Thomas 8 augustus 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
334 kcal
16%2004 kcal
Vetten
4 g.
7%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
61 g.
23%366 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zwitsers boerenbrood