Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zachte witte melkbolletjes recept
Zachte witte melkbolletjes recept

Zachte witte melkbolletjes


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Kneed van alle ingrediŽnten (met uitzondering van het ei) een glad en soepel deeg.

Als het deeg is gekneed, opbollen, en laat het deeg, onder een doek op een warme plaats ca. 28 graden, 20 minuten rijzen.

Na de 1e rijstijd vervolgens het deeg verdelen in 15 stukjes of afwegen in stukjes van ongeveer 60 gram.

Bol met een draaiende beweging tussen duim en hand de deegstukjes op tot een glad bolletje.

Zet de gebolde broodjes op een met bakpapier belegde bakplaat. en laat deze vervolgens 5 minuten rijzen.

Druk na deze korte rijs de bolletje licht plat, en strijken met een eitje.

Zet het plaatje broodjes weg op een warme plaats ca. 28 graden, afgedekt onder een licht vochtige doek voor een rijs van ongeveer 4 5 minuten. Als de broodjes voldoende zijn gerezen afbakken gedurende 8 minuten in een pittige oven van ca. 250 graden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zachte witte melkbolletjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven