Zachte witte puntjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Broodgerechten
- Bereiden
- Kookboek van keukenbakker
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Draai of meng van de grondstoffen een mooi soepel en glad deeg.
- Maak hiervan een bol en geef het een voor rijs van 30 minuten.
- Zet het deeg op een warme plaats weg.
- Weeg vervolgens stukjes deeg af van circa 55 gram en bol de deegstukjes op en geef deze een rijs van 15 minuten afgedekt op een warme plaats.
- Sla de bolletjes plat en rol ze op zodat je een pilletje krijgt, en rol ze iets na voor de punt vorm, zet de puntjes op met bakpapier bedekte bakplaten en zet deze afgedekt weg op een warme plaats.
- Na ongeveer 30 minuten de puntjes strijken met ei.
- Verwarm intussen de oven op een temperatuur van 250 graden.
- De broodjes kan je na een eind rijs van ongeveer 45 tot 60 minuten gedurende 7 a 8 minuten mooi goud bruin afbakken.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Zachte witte puntjes41u25m
-
Recept
Zachte witte melkbolletjes42u10m
Variaties op Zachte witte puntjes
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Zachte witte puntjes | 1 | Broodgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per brood | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 170 kcal | 8% | 2720 kcal |
Vetten | 4 g. | 5% | 64 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 28 g. | 10% | 448 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 1% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |