Broodpudding met abrikozenjam
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Broodpudding recepten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Klop de met de suiker luchtig.
- Halveer het in de lengte en breng het met de en aan de kook.
- Laat het mengsel een beetje afkoelen.
- Snijd het in plakken en besmeer ze aan een kant met de en jam.
- Vet een ovenschaal in met boter en leg de plakken erin met de besmeerde kant naar boven.
- Neem het uit het roommengsel, schraap het merg eruit en doe dit terug in de pan.
- Klop het eimengsel door het warme roommengsel.
- Schenk het ei-roommengsel over het brood en zorg dat het helemaal bedekt is.
- Vul een braadslede met een laagje kokend water en zet de ovenschaal erin.
- Laat de pudding in het midden van de oven in 45 minuten gaar worden.
- Dek de pudding de laatste 15 minuten af met alu-folie.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- roomboter en boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, slagroom, boter om in te vetten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk, slagroom, roomboter, boter om in te vetten is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 260 kcal | 13% | 1040 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 8% | 4 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 3% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 6% | 0 g. |
Koolhydraten | 34 g. | 13% | 136 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 1 mg. | 0% | 4 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |