Broodpudding met boter
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Broodpudding recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Vet een ovenschaal in van 20 x 25 cm in met wat en gebruik de rest van de om de sneden brood te besmeren.
- Snijd het brood in vieren en leg de helft overlappend in de schaal.
- Strooi de helft van de en de over het brood.
- Leg de andere helft van het brood erop en strooi de overige en de erover.
Klop in een kom de met de , en suiker en schenk het mengsel over het brood. - Laat de pudding 15 minuten staan om het brood het eimengsel op te laten nemen.
- Druk uitstekende stukjes fruit erin, zodat ze niet verbranden.
- Strooi er over en de rietsuiker.
Zet de pudding op een bakplaat en bak hem 30-40 munuten in een op 180 graden C. - voorverwarmde oven tot hij gestold en goudbruin is.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
- wit brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter en wit brood kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, slagroom, room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, melk, slagroom, room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 348 kcal | 17% | 2088 kcal |
Vetten | 25 g. | 36% | 150 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 32 g. | 12% | 192 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |