Brownie

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Smelt de (niet bruin), roer er de door en laat het oplossen.
  2. Pan van het vuur nemen Mix in een kom de eieren, de suiker, het en de vanillesuiker door elkaar heen.
  3. Klop het geheel 10 minuten.
  4. Voeg de cacaoboter erdoor en schep er de bloem door.
  5. Vul een beboterde boterkoekblik met het deeg.
  6. Bak het geheel in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
  7. in ca. 25-30 minuten.
  8. Controleer na 20 minuten het deeg met een satéprikker.
  9. Als deze er bijna droog uitkomt, is het klaar.
  10. De brownie mag best wat smeuïg zijn.
25
25
25

Variaties op Brownie

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Brownie
VariatieAantalGang
Brownies15Taart en gebak
Chocolade brownies2Taart en gebak
Brownies met chocolade en frambozen1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • tarwebloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker en vanille suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in vanille suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Brownie heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 2 recensies
RESET

Geweldig recept, makkelijk maar ook super lekker! 2 eieren kan je hier prima voor gebruiken ja!
Peter 20 december 2011
Hallo withey, gebruik je er 2 eieren voor? omdat je dat niet in het recept hebt aangegeven. want andere recepten met dezelfde hoeveelheden worden 2 eieren gebruikt. groetjes van de banket bakker h... Lees reactie
henny57 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
183 kcal
9%1830 kcal
Vetten
8 g.
11%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
35 g.
13%350 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Brownie