Brownies
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Brownies recepten
- Bereiden
- Kookboek van jolien93
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakvorm
- Pan
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3.
- Bakvorm invetten en bestrooien met .
- Bakpapier op bodem van vorm leggen en invetten.
- in stukken breken.
- In kleine pan met dikke bodem op laag vuur boter en smelten, regelmatig roeren.
- Van vuur af , en door roeren.
- en door chocolademengsel roeren.
- één voor één al roerend toevoegen.
- Beslag in vorm scheppen en glad strijken.
- In midden van oven brownie in 30 à 35 minuten gaar bakken.
- Binnenkant moet smeuïg zijn, niet te droog.
- Brownie ca. 30 minuten in vorm laten afkoelen.
- Zijkanten lossnijden, rooster op vorm leggen, samen keren en brownie op rooster storten.
- Bakpapier verwijderen en brownie verder laten afkoelen.
- Brownie in 16 à 20 vierkanten snijden.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Smeuige brownies430m
-
Recept
Frambozen- brownies415m
-
Recept
Frambozen-brownies met noten455m
-
Recept
Brownies430m
-
Recept
Brownies435m
-
Recept
Candy Cane Brownies430m
Variaties op Brownies
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Brownies | 14 | Taart en gebak |
Chocolade brownies | 2 | Taart en gebak |
Smeuige brownies | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade en boter of margarine
- chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel en bloem
- suiker, basterdsuiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- chocolade, roomboter, boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade en boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter en boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade en boter of margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 397 kcal | 19% | 3176 kcal |
Vetten | 16 g. | 23% | 128 g. |
Waarvan verzadigd | 4 g. | 21% | 32 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 7% | 16 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 15% | 0 g. |
Koolhydraten | 39 g. | 15% | 312 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 16 g. | 18% | 128 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 3 mg. | 0% | 24 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |