Brownies
- Herkomst Nederland
- Categorie Zoetigheden voor de kleintjes
- Brownies recepten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- 35 reviews
Keukenspullen
- Spatel
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden C.
- Hak 100 gram chocolade in stukjes.
- Laat 100 gram chocolade smelten in een pannetje au bain marie.
- Klop in een kom de met suiker 5 minuten tot een luchtige creme.
- Klop er de , , , , gesmolten chocolade en snufje door.
- Spatel de stukjes chocolade door.
- Vet een cakeblik in en schep het beslag erin.
- Strijk de bovenkant glad.
- Bak de koek in het midden van de oven in 30-40 minuten gaar. (test de gaarheid door er met een sateprikker in te prikken).
- De bovenkant moet knapperig zijn, maar de binnenkant lekker zacht.
- Laat de koek iets afkoelen en snijd hem in vierkantjes.
- Laat de brownies op een taartrooster afkoelen.
Variaties op Brownies
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Brownies | 14 | Taart en gebak |
Chocolade brownies | 2 | Taart en gebak |
Blonde Brownies | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- pure chocolade en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (35)
Brownies heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.8 / 10 in 35 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 818 kcal | 40% | 3272 kcal |
Vetten | 42 g. | 60% | 168 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 120 g. | 46% | 480 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |