Brownies
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Brownies recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Spatel
- Pan
- Oven
- Zeef
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en pak een brownievorm van 29x18 centimeter.
Smelt in een pan met dikke bodem de boter met de chocolade op laag vuur en roer glad. - Neem de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop met de mixer de met de en een snufje dik en romig. - Schenk de dooiercrème al roerend bij de chocoladeboter.
Zeef er het boven en spatel het er luchtig doorheen.
Schenk het beslag in de met bakpapier beklede vorm.
Bak de brownie 35 minuten in de voorverwarmde oven, tot de koek van buiten krokant is en begint te breken. - De binnenkant is dan nog zacht en smeuïg.
Laat de brownie in de vorm afkoelen en snijd in stukken.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Brownies met walnoten en stukjes chocolade41u30m
-
Recept
Brownies41u20m
-
Recept
Chocolade brownies41u
-
Recept
Brownies met pure chocolade430m
-
Recept
Frambozen- brownies415m
-
Recept
Smeuige brownies430m
Variaties op Brownies
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Brownies | 14 | Taart en gebak |
Chocolade brownies | 2 | Taart en gebak |
Brownies melkvrij | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 341 kcal | 17% | 4092 kcal |
Vetten | 14 g. | 20% | 168 g. |
Waarvan verzadigd | 4 g. | 21% | 48 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 7% | 24 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 15% | 0 g. |
Koolhydraten | 18 g. | 7% | 216 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 29 g. | 32% | 348 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 3 mg. | 0% | 36 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |