Brownies
- Herkomst Verenigde_staten
- Categorie Nagerechten
- Brownies recepten
- Bereiden
- Kookboek van beerke5
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Pan
- Oven
- Zeef
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden C.
- Vet een brownieblik of een vierkant of rechthoekige ovenschaal (25 × 25) in en bestrooi het met bloem.
- Verhit de met de al roerend in de pan met kokend water (au bain marie) tot alles gesmolten is.
- Laat dit even een beetje afkoelen.
- Doe intussen de met een mespunt zout in een grote kom en klop dit met de mixer schuimig.
- Doe de , en erbij en klop door tot het mengsel dik en romig is.
- Zeef het meel er boven en doe het chocolademengsel er ook bij, schep het er door.
- Schep dit alles in de ovenschaal, strijk het glad en bak het ongeveer een half uur, of iets langer:
- het moet net gaar zijn, maar ook nog wel smeuïg zijn.
- Laat het vervolgens afkoelen en snijd dit in 16 stukken of meer.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Brownies41u
-
Recept
Zachte brownies455m
Variaties op Brownies
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Brownies | 14 | Taart en gebak |
Chocolade brownies | 2 | Taart en gebak |
Witte-chocolade brownies | 1 | Koekjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
- basterdsuiker, suiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- chocolade en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 872 kcal | 43% | 3488 kcal |
Vetten | 52 g. | 75% | 208 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 89 g. | 34% | 356 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 33 g. | 36% | 132 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |