Brownies met chocoladeglazuur

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Bakvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Vet een bakvorm (ca 32 X 39cm, minstens 3,5 cm diep) in en bestuif met .
  2. Hak de noten grof.
  3. Breek 300 gram chocolade in stukjes.
  4. Snijd 250 gram in blokjes.
  5. Smelt de met de chocolade au bain marie.
  6. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  7. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  8. Kluts de .
  9. Meng 350 gram met het , de , de en een snufje .
  10. Voeg de en de gesmolten chocolade toe en roer met de mixer kort glad.
  11. Meng de gehakte noten erdoor.
  12. Strijk het beslag in de bakvorm.
  13. Bak de brownie ca. 20 minuten in de oven en laat afkoelen.
  14. Laat de chocolade alroerend smelten in de .
  15. Laat 5 minuten afkoelen.
  16. Roer er regelmatig doorheen.
  17. Strijk het chocoladeglazuur over de brownie.
  18. Garneer de brownie met de .
  19. Zet ca. 2 uur koud weg en snijd in stukken voor het opdienen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade en bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in gemengde noten en amandelen
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2116 kcal
105%8464 kcal
Vetten
134 g.
191%536 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
138 g.
53%552 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
89 g.
99%356 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Brownies met chocoladeglazuur