Smelt 325 gram grofgehakte samen met 225 gram boter(225 gram) al roerende in een warmtebestendige kom boven een pan met heet water.
Klop 3 eieren(3) met 225 gram suiker(225 gram) tot een schuimig mengsel en klop de gesmolten chocolade(225 gram) er in delen door.
Spatel er 75 gram zelfrijzend bakmeel(75 gram), een mespunt zout(1 stuk), 175 gram grofgehakte walnoten(175 gram), het merg uit 1 vanillestokje(1 stuk) en 225 gram chocolade(225 gram) in stukjes door.
Schenk het mengsel in het ingevette bakblik en bak het in een voorverwarmde oven op 190 graden Celsius in 40 à 45 minuten nét gaar.
In de vorm laten afkoelen en er circa 20 stukken van snijden.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
Gluten
pure chocolade en chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
pure chocolade en chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
Koemelk
pure chocolade, boter, chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
pure chocolade en chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in walnoten
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
pure chocolade en chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Brownies met walnoten en stukjes chocolade heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Lekker maar niet uit het bakblik te krijgen, wel ingevet en ook laten afkoelen. Beetje hard maar verder prima brownies.
24 maart 2013
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.