Bruine bonen soep
- Herkomst Nederland
- Categorie Winter
- Bereiden
- Kookboek van arja
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Doe het mergpijpje met het in een pan met ruim water (2 liter of meer), doe de kruidenbuiltjes erbij en breng dit aan de kook.
- Laat dit zolang mogelijk trekken.
- Zorg dat je de avond ervoor de bruine in de week hebt gezet.
- Kook de bruine met wat zout in 1 uur gaar, afgieten en even laten staan.
- Als de bouillon op smaak/reuk is, mergpijpje en kruidenbuiltjes verwijderen.
- Pakje ossenstaartsoep toevoegen of maken volgens de gebruiksaanwijzing.
- Een aantal soep en/of pollepels bouillon toevoegen aan de bruine en dit met de staafmixer fijnmaken.
- Daarna aan de bouillon toevoegen.
- Naar smaak nog maggiblokjes toevoegen.
- Als alles aan de kook is, en toevoegen.
- Als allerlaatst de in plakken even laten meewarmen.
- Wel steeds de soep goed blijven roeren.
Ook lekker om te maken
Variaties op Bruine bonen soep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Indische bruine bonen soep | 1 | Maaltijdsoepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in soepgroenten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- rookworst past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 64 kcal | 3% | 320 kcal |
Vetten | 6 g. | 8% | 30 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |