Bruine bonensoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. De , en snijden.
  2. Mag in grove stukjes.
  3. Potten bruine uit laten lekken in vergiet.
  4. In een braadpan de olie verhitten en de gesneden groeten erin doen.
  5. en erbij doen.
  6. Blijven roeren.
  7. Alles goed fruiten.
  8. Spekjes erbij voegen en even goed meebakken.
  9. Als alles een beetje zacht is het met de erbij doen.
  10. Dan aan de kook brengen en de bruine erbij doen.
  11. Dit alles ongeveer 20 minuten zachtjes laten pruttelen.
  12. Dan, als de groenten gaar zijn, alles fijn mixen met een staafmixer.
  13. Je hebt nu een fluweelzacht soepje!
  14. Even proeven of die lekker van smaak is en de juiste dikte heeft.
  15. Je kunt hem eventueel dunner maken door er gewoon een beetje bij te doen.
  16. Dit gelieve naar eigen smaak.
  17. De in plakjes snijden en toevoegen.
  18. Dan nog 10 minuten laten staan.
  19. Deze soep is een echte maaltijdsoep boordevol vitaminen!
25
25
25

Variaties op Bruine bonensoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bruine bonensoep
VariatieAantalGang
Bruine bonensoep16Soepen
Snelle bruine bonensoep2Soepen
Sato brenebon (bruine bonensoep)1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in magere spekjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • rookworst en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Bruine bonensoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Ik heb precies gedaan wat er op het recept staat... en... De soep was VERSCHRIKKELIJK maar dan ook VERSCHRIKKELIJK LEKKER. Heel erg bedankt. Voor mij wel 10 sterren HEEEEEEERLIJK.
Eric Wesdijk 19 januari 2013
Doe je de spekjes ook door de mixer?
George Huisman 25 december 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
97 kcal
4%388 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bruine bonensoep