Bruine bonensoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Bruine bonensoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van wielda
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Soeppan
- Koekenpan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- In ruime soeppan ui en knoflook in olie op laag vuur goudbruin fruiten.
- en kruitnagel toevoegen en enkele seconden meebakken.
- (2 eetlepels bewaren) en creme fraiche door uimengsel roeren.
- Bbouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen.
- Bonensoep afgedekt 15 min.
- zachtjes laten koken, af en toe roeren.
- Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren.
- Rest van de en door gepureerde soep scheppen.
- Soep eventueel met water verdunnen en door en door verwarmen.
- Op smaak brengen met , zout en peper.
- Intussen in droge koekenpan bacon op laag vuur krokant bakken.
- Soep over vier kommen verdelen en met baconreepjes bestrooien.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Bruine Bonensoep430m
-
Recept
Bruine bonensoep445m
-
Recept
Bruine bonensoep42u30m
-
Recept
Oud Hollandse bruine bonensoep41u45m
-
Recept
Bruine bonensoep45u
-
Recept
Kleurige witte bonensoep41u
Variaties op Bruine bonensoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Bruine bonensoep | 16 | Soepen |
Snelle bruine bonensoep | 2 | Soepen |
Sato brenebon (bruine bonensoep) | 1 | Bijgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in vleesbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in vleesbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in vleesbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in vleesbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 29 kcal | 1% | 116 kcal |
Vetten | 0 g. | 1% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |