Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gehaktballetjes met romige sperziebonen recept
Gehaktballetjes met romige sperziebonen recept

Gehaktballetjes met romige sperziebonen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng de aardappels aan de kook in een bodempje water met wat zout.
Kook ze met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en houd ze warm.
Kneed het gehakt met 1 theelepel zout en (versgemalen) peper naar smaak tot ballen met een doorsnede van circa 5 cm. Verhit de margarine in een hapjespan en bak hierin de gehaktballetjes in 10 minuten op middelhoog vuur bruin en gaar. Neem de balletjes uit de pan en houd ze warm.
Schep de bevroren sperziebonen door het bakvet en laat ze op middelhoog vuur in 4.5 minuten ontdooien en beetgaar worden. Schep af en toe om. Roer de creme fraiche en de dille erdoor en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Leg de gehaktballetjes tussen de de sperziebonen en verwarm ze op laag vuur 2.5 minuten. Serveer de gehaktballetjes met de sperziebonen en de gekookte aardappels.

Serveersuggesties

De combinatie van de boontjes met dille, crème frâiche en de gehaktballetjes geeft dit gerecht een Scandinavisch accent. Door de sperziebonen niet te ontdooien en maar kort te verwarmen, blijven ze knapperig. Ook tuinbonen, peultjes en groene asperges uit diepvries zijn erg geschikt voor dit gerecht.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gehaktballetjes met romige sperziebonen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Gehaktballetjes met romige sperziebonen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • De sperziebonen waren heerlijk op deze manier!
    Topitoffwithlove gaf dit recept op 12 maart 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven