Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Valentijns warme appelcompote met frisse zure room recept
Valentijns warme appelcompote met frisse zure room recept

Valentijns warme appelcompote met frisse zure room


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Laat de zure room goed koud worden in de koelkast ongeveer anderhalf uur van te voren. Zet ook vier longdrinks op een bordje koud in de koeling.

Maak vervolgens de handgeklopte slagroom naar eigen smaak met suiker en vanillesuiker en voeg een zakje stijfmaaksel toe.
Als de slagroom goed lobbig is en je met de roede punten kunt maken is deze klaar.
Laat deze goed in de koeling opstijven.

Snijd de goudrenetten na te hebben geschild in kleine dobbelsteentjes
neem een ruime metalen pan en vul deze met circa een centimer koud water breng deze aan de kook zet het vuur laag en vul de pan met het gekookte water met de goudrenetten stukjes appel laat deze even op een laag vuur inkoken tot ze helemaal gaar zijn.
Voeg 3 eetlepels suiker aan het water toe en een half theelepeltje
kaneel (van een stokje). Laat het geheel indikken.
als alles goed vermengd is voeg dan de appelmoes hier aan toe.
houd vervolgens alles goed warm. Schep eerst een laagje ijskoude zure room in de glazen en dan om en om de warme appelmoes en de koude zure room tot boven aan de rand van de cocktailglazen.
De laagjes moeten hierbij ongeveer een centimeter hoog zijn.
Maak aan het topje een mooie toef tot een punt met een op een flinke eetlepel geschepte schep slagroom. Kies een mooie kers uit de kersenjam als garnering op de top van de slagroom. Laat ook maar lekker speels over de slagroom de gelei van de jam naar beneden glijden, et voila!

Serveer het stelletje cocktailglazen met een mooi wit ontbijtbordje met een wit servet en met een lange lepel.
Smullen maar!

Allergenen Informatie

Voor dit valentijns warme appelcompote met frisse zure room recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven