Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zuurkool met saucijzen, spekjes en ananas recept
Zuurkool met saucijzen, spekjes en ananas recept

Zuurkool met saucijzen, spekjes en ananas


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Braad de sauzijnen in wat boter en laat gaar worden.
Snipper de ui fijn, bak de spekblokjes in wat boter of olie en voeg de uien toe. Bak 5 minuutjes, voeg dan de zuurkool toe en laat 10 minuten rustig sudderen.
Kook de aardappelen en maak hiervan een puree met de melk, klontje boter en nootmuskaat (niet te veel boter i.v.m spekvet). Voeg de zuurkool met de spekjes en ui toe en roer goed door elkaar. Maak op smaak met peper en zout.
Boter een ovenschaal in, beleg de bodem met ananas en doe de zuurkoolpuree hierop en wat klontjes boter boven op. Bak dit alles op 180 graden celsius in een voorverwarmde oven ongeveer 30 minuten.

Serveersuggesties

Bak wat kerrie mee met de zuurkool!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zuurkool met saucijzen, spekjes en ananas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven