Cake
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van kleinerat
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakvorm
- Oven
Bereidingswijze
- scheiden en in 2 verschillende kommen doen.
Eiwitten met een beetje suiker stijf slaan.
Eierdooiers met de rest van de suiker schuimig kloppen.
Boter smelten (niet laten koken!). - Dat is makkelijker omkloppen.
Boter en eierdooiermengels bij elkaar gooien en kloppen.
1/2melk door het mengsel doen.
erdoor kloppen.
Als laatste de en de stijfgeslagen eiwitten erbij toevoegen. - En dit niet mixen maar omspatelen/roeren!
- Anders heb je kans dat de cake sneller instort als je klaar bent.
De oven voorverwarmen op ± 150 graden celsius. - Bakvorm invetten met boter en met meel bestuiven.
Beslag in de vorm gieten en een uur in de oven laten staan. - Controle met een sateprikker o.i.d.
- Is deze schoon als hij eruit komt, dan is de cake gaar.
- Even in de vorm laten afkoelen en daarna eruit schudden.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Zweedse kleffe cake430m
-
Recept
Chocolade cake41u
-
Recept
Cake zonder boter41u
-
Recept
Luchtige naturel cake41u10m
-
Recept
Moeders Cake41u30m
-
Recept
Yoghurt Cake430m
Variaties op Cake
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Arretjescake | 13 | Taart en gebak |
Appelcake | 13 | Taart en gebak |
Arretjes cake | 10 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
- bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 330 kcal | 16% | 3300 kcal |
Vetten | 24 g. | 34% | 240 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 44 g. | 17% | 440 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 1 g. | 1% | 10 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |