Cake basis recept

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Zeef de fijne en zelfrijzend (in aparte kommen).
    Doe de en bakpoeder bij de meel
    Zet de oven aan hete lucht c.
  2. a. 150 graden (verschilt per over)
    klop in een grote beslagkom de boter los met de hand mixer.
    Voeg tijdens het mixen de toe.
    Als dit goed is gemengd 1 voor 1 de (als het ei goed is vermengd pas het volgende ei).
    Giet de erbij .
    Voeg als laatste de meel toe (stop met mixen als de laatste meel sliert weg is)
    doe het beslag in een ingevette vorm
    zet de cake in de over voor c.
  3. a. 50 minuten
    test met een sate-prikker of de cake gaar is (zitten er kruimels of natte cake aan dan nog even wat langer in de oven laten staan).
    haal de cake uit de vorm klaar om op gegeten te worden
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Cake basis recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Zelfrijzend bakmeel EN bakpoeder EN gist ? Dit heeft vast niemand gemaakt. Wat een onzin.
Roel 10 mei 2014
Welke maat cakevorm gebruik je?
Joke 21 augustus 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
644 kcal
32%2576 kcal
Vetten
25 g.
36%100 g.
Waarvan verzadigd
11 g.
56%44 g.
Waarvan onverzadigd
6 g.
20%24 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
2 g.
41%8 g.
Koolhydraten
38 g.
14%152 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
51 g.
57%204 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
8 mg.
1%32 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Cake basis recept