Cake basis recept
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van sandrak
- 2 reviews
Keukenspullen
- Mixer
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Zeef de fijne en zelfrijzend (in aparte kommen).
Doe de en bakpoeder bij de meel
Zet de oven aan hete lucht c. - a. 150 graden (verschilt per over)
klop in een grote beslagkom de boter los met de hand mixer.
Voeg tijdens het mixen de toe.
Als dit goed is gemengd 1 voor 1 de (als het ei goed is vermengd pas het volgende ei).
Giet de erbij .
Voeg als laatste de meel toe (stop met mixen als de laatste meel sliert weg is)
doe het beslag in een ingevette vorm
zet de cake in de over voor c. - a. 50 minuten
test met een sate-prikker of de cake gaar is (zitten er kruimels of natte cake aan dan nog even wat langer in de oven laten staan).
haal de cake uit de vorm klaar om op gegeten te worden
Ook lekker om te maken
-
Recept
Speltbloem basis cake41u15m
-
Recept
Luchtige naturel cake41u10m
-
Recept
Basis kruidkoek41u
-
Recept
Cake Koemelkvrij410m
-
Recept
Cake41u15m
-
Recept
Basisrecept cake455m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (2)
Cake basis recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 644 kcal | 32% | 2576 kcal |
Vetten | 25 g. | 36% | 100 g. |
Waarvan verzadigd | 11 g. | 56% | 44 g. |
Waarvan onverzadigd | 6 g. | 20% | 24 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 2 g. | 41% | 8 g. |
Koolhydraten | 38 g. | 14% | 152 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 51 g. | 57% | 204 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 8 mg. | 1% | 32 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |