Cake met appel
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van Orchid1963
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Mix de boter zacht in beslagkom, voeg al roerend de en de toe.
Maak hiervan een glad beslag, dan de toevoegen.
Hierna het samen met de toevoegen en maak hiervan een mooi cakebeslag.
Vet het bakblik in en maak een bodem van een gedeelte van het beslag. - Leg hierop de geschilde in partjes of in blokjes.
Voeg hierna de rest van het beslag toe.
Bak de cake in de oven binnen 60 a 65 minuten mooi goudbruin.
Oven stand 3 (180 graden)
Ook lekker om te maken
-
Recept
Spakenburgse nat gebakken cake455m
-
Recept
Slanke cake41u30m
-
Recept
Taart Appel uit Deventer41u25m
-
Recept
Appel/notencake met vijgen41u
-
Recept
Moeders Cake41u30m
-
Recept
Chocolade/vanille cake/taart41u
Variaties op Cake met appel
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Roombotercake met appel en kaneel | 1 | Taart en gebak |
Amaretto cake met appel en Marscapone | 1 | Nagerechten |
Gembercake met appel | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
- cakemeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in cakemeel en boter of margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 254 kcal | 12% | 3048 kcal |
Vetten | 20 g. | 29% | 240 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 108 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 17 g. | 19% | 204 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |