Canederli met spinazie en kaas in boter-saliesaus
- Herkomst Italie
- Categorie Warm
- Bereiden
- Kookboek van sacha
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Week eerst het in de .
- Knijp daarna het om het overtollige vocht te verwijderen.
- Doe dit ook met de gekookte .
- Bak vervolgens de gesneden in wat totdat ze zacht en glazig zijn geworden.
- Meng het uitgeknepen , de gebakken , het , het , de geraspte Fontina en Parmezaanse , de , , en een snufje goed door elkaar.
- Maak je handen nat en rol kleine balletjes ter grootte van een bitterbal van het mengsel.
- Breng genoeg water aan de kook, voeg toe en kook de canaderli totdat ze naar boven komen drijven.
- Haal ze uit het water met een schuimspaan en houd ze warm.
- De boter en saliesaus:
- Smelt de langzaam op een zacht vuur.
- Eerst is ie troebel en dan wordt hij doorzichtig.
- Voeg op dat moment de salie toe en laat ze een tijdje erin.
- De mag niet donker worden, wel licht hazelnootkleurig.
- Laat het geheel goed op smaak komen en giet over de gekookte canederli.
- Serveer meteen met wat geraspte Parmezaanse .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- brood en spinazie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
- brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- brood, kaas, parmezaanse kaas, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, kaas, parmezaanse kaas, boter
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas en parmezaanse kaas
- Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk, kaas, parmezaanse kaas, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas en parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 322 kcal | 16% | 1288 kcal |
Vetten | 17 g. | 25% | 68 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 14 g. | 5% | 56 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |