Canneloni met gehakt en kaas-preisaus
- Herkomst Belgie
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van Claraadrienne
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Blender
- Pan
- Zeef
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
Pel de uien. - Plet de knoflook.
Snij de champignons in kleine stukjes.
Snij de prei in fijne stukjes.
Bereiding:
Stoof de ui, look en champignons. - Laat enkele minuten stoven.
Mix dit mengsel in de blender fijn.
Bak het (in andere pan) rul (pletten met vork). - Laat het vocht/vet weg druppelen in een zeef.
Meng nu in een kom het champignonmengsel, het en de .
Kruiden met , , Cayenne, . (naar keuze)
Stoof de in wat (niet kleuren). - Doe een flinke bodem water en stoof beetgaar.
- Nadien stoofvocht opvangen.
Maak een roux (, ). - Giet daarbij het stoofvocht van de tot de saus licht gebonden is.
- Voeg nog wat melk toe en maak je bechamelsaus af met wat gorgonzola, peper, nootmuskaat, zout en een beetje citroensap.
Voeg ten slotte de prei toe.
Afwerking:
Lepel een bodem van de kaassaus in een ruime ovenschaal.
Vul de canneloni met het gehaktmengsel
Schik deze op de kaassaus in de ovenschaal.
Lepel een laag kaassaus over de canneloni en bestrooi met wat paneermeel.
Zet de schaal enkele minuten onder een grill, tot het paneermeel een mooie kleur heeft.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, ricotta
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1649 kcal | 82% | 6596 kcal |
Vetten | 60 g. | 86% | 240 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 14 g. | 5% | 56 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |