Cantharellenlasagna met ham

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Borstel de schoon.
  2. Snijd aan de onderkant een stukje af.
  3. Snijd ze afhankelijk van de grootte doormidden.
  4. Pel en snipper de en de knoflook.
  5. Was de .
  6. Pluk de blaadjes eraf.
  7. Verhit de in een grote pan met antiaanbaklaag.
  8. Bak de hierin porties aan.
  9. Bak de , de ui, de knoflook en de kort mee.
  10. Breng op smaak met en .
  11. Bak de puree kort mee, blus af met de en het sap uit het blik, breng aan de kook en laat met het deksel op de pan ca. 10 minuten zachtjes doorkoken.
  12. Maak de in de pan wat kleiner.
  13. Breng op smaak met , , en wat .
  14. De bechamelsaus:
  15. Smelt 2 eetlepels in een pan.
  16. Bak de hierin kort aan, voeg 375 milliliter water de en het bouillonblokje toe.
  17. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
  18. Voeg op het laatst de crème fraiche toe.
  19. Breng op smaak met en .
  20. Bedek de bodem van een rechthoekige ovenschaal (ca. 20 x 28 cm) met wat bechamelsaus.
  21. Doe afwisselend 3-4 , 1/3 van de overgebleven bechamelsaus en de helft van de paddestoelen-tomatensaus in de schaal totdat alle ingrediënten op zijn.
  22. Was de .
  23. Snijd de en de in plakken en verdeel ze over de lasagna.
  24. Bak de lasagna 40-45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
  • groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • boter, groentebouillonblokje, mozzarella kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • boter, melk, mozzarella is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
250 kcal
12%1500 kcal
Vetten
11 g.
16%66 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%78 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Cantharellenlasagna met ham