Bak de puree kort mee, blus af met de tomaten(3)(2 blikken) en het sap uit het blik, breng aan de kook en laat met het deksel op de pan ca. 10 minuten zachtjes doorkoken.
Maak de tomaten(3)(2 blikken) in de pan wat kleiner.
Breng op smaak met zout(1 stuk), peper(1 stuk), paprikapoeder(1 stuk) en wat suiker(1 stuk).
De bechamelsaus:
Smelt 2 eetlepels boter(2 eetlepels) in een pan.
Bak de bloem(2 eetlepels) hierin kort aan, voeg 375 milliliter water de melk(120 milliliter) en het bouillonblokje toe.
Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
Voeg op het laatst de crème fraiche toe.
Breng op smaak met zout(1 stuk) en peper(1 stuk).
Bedek de bodem van een rechthoekige ovenschaal (ca. 20 x 28 cm) met wat bechamelsaus.
Doe afwisselend 3-4 lasagnevellen(10,5), 1/3 van de overgebleven bechamelsaus en de helft van de paddestoelen-tomatensaus in de schaal totdat alle ingrediënten op zijn.
Was de tomaten(3)(2 blikken).
Snijd de tomaten(3)(2 blikken) en de mozzarella(200 gram) in plakken en verdeel ze over de lasagna.
Bak de lasagna 40-45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
Gluten
groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
Koemelk
boter, groentebouillonblokje, mozzarella kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
Lactose
boter, melk, mozzarella is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.