Capik curry madras (pittige curry van lamsvlees)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Vijzel
  • Wok
  • Koekenpan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Schil de en rasp deze fijn.
    Maak de schoon en snij deze in halve ringen.
    Maak de knoflook schoon een rasp deze fijn.
    Maak de rawits schoon en snij deze in kleine stukjes.
    Maak het vlees schoon van vliezen en boten en snij het in blokjes.
    Maak de schoon en snij deze in ragfijne halve maantjes.
    Rooster zachtjes in een droge koekenpan de , , , fenegriekzaadjes, en tot deze licht kleuren.
    Laat de specerijen afkoelen en wrijf deze in een vijzel fijn tot een mooi mengsel.
    Verhit een flinke scheut olie in een wok op een halfhoog vuur.
    Bak de hierin tot ze echt bruine randjes beginnen te krijgen.
    Voeg dan de , knoflook en rawits toe en bak 30 seconden mee.
    Voeg dan het lamsvlees toe en bak 5 minuten mee.
    Voeg tot slot het zelfgemalen specerijenmengsel, , en toe.
    Aan de kook brengen en dan met de deksel erop zachtjes laten 2 tot 3 uur sudderen.
    Wil je zeker weten dat je vlees mooi gaar is, maak het dan een dag van tevoren.
    Deze curry wordt alleen maar lekkerder als je deze opwarmt.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
33 kcal
1%132 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
1%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Capik curry madras (pittige curry van lamsvlees)