Caponata uit Sicilië

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Hapjespan
  • Koekenpan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Snij de door midden, kerf desnijvlakken in en bestrooi met zout.
  2. Laat 30 minuten liggen in vergiet of op keukenpapier.
  3. Spoel ze daarna af, dep ze droog en snij ze in blokjes van 2,5 bij 2,5 cm.
  4. Verhit de olie in gorte koekenpan of hapjespan en voeg , en toe. 5 minuten laten bakken, regelmatig roeren.
  5. Voeg aubergineblokjes toe.
  6. Nogmaals 5 minuten bakken.
  7. Voeg hierna alle ingrediënten toe, behalve de en en laat dit lekker doorwarmen.
  8. Snij de in plakjes en laat de uitlekken.
  9. Voeg beiden toe aan de Caponata.
  10. Laat alles nog even een kwartiertje lekker pruttelen, zodat het meeste vocht verdampt.
  11. erover en zet op tafel.
  12. Heerlijk met macaroni met kruiden en zalm of stukjes vlees.
  13. De Caponata kan ook koud worden geserveerd.
  14. Dan kun je hem gerust twee dagen van tevoren bereiden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
20722 kcal
1036%82888 kcal
Vetten
230 g.
328%920 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3339 g.
1284%13356 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Caponata uit Sicilië