Cappuccino-mousse
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van roos99
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
Bereidingswijze
- Hak de grof en smelt hem au bain marie.
- Splits daarna de .
- Klop vervolgens de eidooiers en 2 eetlepels ca. 5 minuten au bain marie tot een créme.
- Spatel de gesmolten en de er doorheen en laat het mengsel afkoelen tot lauwwarm.
- Klop daarna de eiwitten stijf.
- Voeg tijdens het kloppen 1 eetlepel toe.
- Klop 150 milliliter stijf.
- Spatel het eiwit en de na elkaar door de chocolademassa.
- Zet de mousse minimaal 3 uur in de koelkast afgedekt.
- Haal de schil van de en verwijder ook de witte huid.
- Snijd met een scherp mes de partjes van elkaar af.
- Klop 50 milliliter en 2 theelepels lobbig.
- Serveer de mousse in 4 dessertschaaltjes en serveer met de sinaasappelpartjes, de en eventueel de geraspte .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade en chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- pure chocolade en chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade en chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 317 kcal | 15% | 1268 kcal |
Vetten | 16 g. | 23% | 64 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 25 g. | 9% | 100 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |