Maak de bouillon.
Snipper de en de knoflook.
in brunoise snijden.
schoonmaken en in plakjes snijden. Platte peterselie(2 eetlepels)(1 stuk) fijn snijden.
Bak de plakjes spek(1 stuk)(8 plakjes ) in een pan bruin en knapperig.
Laat op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
Spek verkruimelen.
Bereiding:
Fruit de sjalotjes en knoflook, voeg de brunoise van knolselderij toe en laat even meegaren.
Voeg de kerrie toe en laat even meegaren.
Voeg de bloem toe en laat even meegaren.
Afblussen met de witte wijn.
Voeg nu de bouillon en de kookroom toe en laat 30 minuten zachtjes trekken.
Pureer de soep, wrijf de massa door een zeef en breng op smaak.
Verhit wat olie in een pan en bak de paddenstoelen.
Breng op smaak.
Schuim de soep net voor het uitserveren op met de staafmixer.
Oven voorverwarmen op 180º C.
Snipper de knoflook en snijd de peterselie klein.
Meng olie met de knoflook, peterselie en peper(1 stuk).
Snijd het brood in plakken van 2 cm breed.
Leg het brood in het oliemengsel en schud het geheel om tot al het brood gelijkmatig met olie bedekt is.
Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat.
Afbakken in ca. 10-12 minuten, tot het brood goudbruin en knapperig is.
Verdeel de champignonplakjes over de voorverwarmde soepkommen.
Schep er de opgeschuimde soep over.
Bestrooi met stukjes spek(1 stuk)(8 plakjes ) en peterselie.
Geef er een ciabattastengel bij.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
Gluten
wijn en kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en ciabattabrood
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillon
Koemelk
kippenbouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kookroom en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
kippenbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in knolselderij
Lactose
kookroom en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn, champignons, champignons
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.