Cappuccino van knolselderij en ciabattastengels

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Pan
  • Staafmixer
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Maak de bouillon.
    Snipper de en de knoflook.
    in brunoise snijden.
    schoonmaken en in plakjes snijden.
    fijn snijden.
    Bak de plakjes in een pan bruin en knapperig.
  2. Laat op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
  3. Spek verkruimelen.
    Bereiding:
    Fruit de sjalotjes en knoflook, voeg de brunoise van knolselderij toe en laat even meegaren.
    Voeg de kerrie toe en laat even meegaren.
    Voeg de bloem toe en laat even meegaren.
    Afblussen met de witte wijn.
    Voeg nu de bouillon en de kookroom toe en laat 30 minuten zachtjes trekken.
    Pureer de soep, wrijf de massa door een zeef en breng op smaak.
    Verhit wat olie in een pan en bak de paddenstoelen.
  4. Breng op smaak.
    Schuim de soep net voor het uitserveren op met de staafmixer.
    Oven voorverwarmen op 180º C.
    Snipper de knoflook en snijd de peterselie klein.
    Meng olie met de knoflook, peterselie en .
    Snijd het brood in plakken van 2 cm breed.
    Leg het brood in het oliemengsel en schud het geheel om tot al het brood gelijkmatig met olie bedekt is.
    Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat.
    Afbakken in ca. 10-12 minuten, tot het brood goudbruin en knapperig is.
    Verdeel de champignonplakjes over de voorverwarmde soepkommen.
    Schep er de opgeschuimde soep over.
    Bestrooi met stukjes en peterselie.
    Geef er een ciabattastengel bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • wijn en kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en ciabattabrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillon
  • kippenbouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kookroom en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in knolselderij
  • kookroom en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn, champignons, champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
25 kcal
1%300 kcal
Vetten
2 g.
2%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Cappuccino van knolselderij en ciabattastengels