Cappuccinomousse

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel

Bereidingswijze

  1. Hak de grof en smelt hem au bain marie.
  2. Splits de .
  3. Klop de eidooiers en 2 eetlepels ca. 5 minuten au bain marie tot een crème.
  4. Spatel de gesmolten en de erdoorheen en laat het mengsel afkoelen tot het lauwwarm is.
  5. Klop de eiwitten stijf.
  6. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk 1 eetlepel toe.
  7. Klop 150 mililiter stijf.
  8. Spatel het eiwit en de na elkaar door de chocolademassa.
  9. Zet de mousse minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.
  10. Haal de schil van de , verwijder ook de witte huid.
  11. Snijd met een scherp mes de partjes open en haal voorzichtig het vruchtvlees eruit.
  12. Klop 50 mililiter en 1-2 eetlepels lobbig.
  13. Serveer de mousse in 4 dessertschaaltjes en serveer ze met de sinasappelpartjes, de en de geraspte .
25
25
25

Variaties op Cappuccinomousse

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Cappuccinomousse
VariatieAantalGang
Cappuccinomousse1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade en chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • pure chocolade en chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade en chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
286 kcal
14%1144 kcal
Vetten
14 g.
21%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
22 g.
8%88 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Cappuccinomousse