Cappuccinosoufleetjes
- Herkomst Italie
- Categorie Koffie
Bijpassend: taart en gebak - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review

Keukenspullen
- Bakplaat
- Pan
- Oven
- Vormpjes
Bereidingswijze
- Doe de in een kleine pan met dikke bodem en verhit hem zacht.
- Roer de koffie erdoor tot hij is opgelost en roer er dan de erdoor.
- Verdeel het koffiemengsel over 6 licht ingevette en met bestrooide eenpersoonsvormpjes.
- Doe de eiwtten in een vet vrije schone kom en klop tot zachte pieken.
- Voeg de suiker toe en klop alles stijf maar niet te droog.
- Meng in een aparte kom de eidooiers met de gesmolten choclade en roer er een beetje van de stijve eiwitten door.
- Schep dan geleidelijk de rest van de eiwitten erdoor.
- Verdeel het mengsel over de vormpjes.
- Zet de vormpjes op een bakplaat en bak de soufleetjes 15 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden C.
- tot ze net stevig zijn.
- Bestuif met .
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter om in te vetten en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en boter om in te vetten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom en boter om in te vetten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 214 kcal | 10% | 1284 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 78 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 14 g. | 5% | 84 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |