Los de oploskoffie(2 eetlepels) op in 1 deciliter heet water(0.5 deciliter)(1 deciliter).
Breng de melk(3.5 deciliter) met het zakje vanillesuiker(1 zakje) tegen de kook aan.
Los hierin van het vuur af de goeduitgeknepen gelatine(6 blaadjes) op.
Laat het afkoelen tot het lauw is.
Smelt in een pan met dikke bodem al roerend de suiker(225 gram), het citroensap(1 theelepel) en 1/2 deciliter water(0.5 deciliter)(1 deciliter) op een matig vuur.
Neem de pan nan het vuur zodra de gesmolten suiker(225 gram) lichtbruin kleurt.
Zet het deksel schuin op de pan en giet de koffie bij de caramel.
Roer tot deze helemaal is opgelost.
Laat het iets afkoelen en voeg al roerende de lauwe gelatinemelk toe.
Klop de caramelmelk tot deze koud is.
Klop de slagroom(3 deciliter) lobbig.
Spatel deze door de caramelmelk , zodra deze begint te geleren.
Spoel een puddingvorm van ca. 1,5 liter om met koud water(0.5 deciliter)(1 deciliter).
Giet de caramelcrème erin.
Laat de puding in de koelkast ca. 6 uur opstijven.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
vanillesuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
melk en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
melk en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.