Caramel-vanilleflan
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadslee
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Laat de in een steelpan met dikke bodem op een laag vuur smelten.
- Blijf roeren, zodra de goudbruin is en zet de pan in een bak zodat het kookproces stilstaat.
- Giet de karamel onmiddellijk in een ovenvaste vorm met een inhoud van 1 liter.
- Beweeg de vorm zodat hij geheel bedekt is met karamel.
- Klop de met het merg van het en de schuimig en roer de en de er voorzichtig doorheen.
- Stort het mengsel in de ovenvaste vorm.
- Zet de vorm in een braadslee en vul de braadslee met water.
- Bak de flan 1-1,5 uur in de oven van 180 graden C.
- Controleer de flan door er met een mes in te prikken.
- Als het mes schoon is, is de flan gaar.
- Laat de flan tot kamertemperatuur afkoelen en zet daarna minimaal 3 uur in de koelkast.
- Stort het dan op een bord uit en serveer met bijpassend garnituur en/of compote.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Crème caramel41u
-
Recept
Spaanse caramel custard41u40m
-
Recept
Caramel-mokkapudding46u25m
-
Recept
Caramel pudding41u
-
Recept
Crème caramel41u30m
-
Recept
Crumble met abrikozen en caramel420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en rum
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 197 kcal | 9% | 788 kcal |
Vetten | 6 g. | 8% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 52 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 12 g. | 13% | 48 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |