Caribische Ovenschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Doe de geraspte in 1 liter water en laat dit 10 minuten zachtjes koken.
  2. Schep de ver­volgens uit de pan, op een doekje, en wring alle kokosmelk er boven de pan uit. (De zelf heeft u niet meer nodig).
  3. Snijd het varkensvlees in blokjes, de in ringen en snipper de knoflook.
  4. Verwijder de zaadjes van de en snipper ze fijn.
  5. Verwarm de oven voor op 190° C.
  6. Verhit de in een koekenpan of braadpan en schroei hierin het vlees op hoog vuur, al om­scheppend, dicht.
  7. Voeg dan de ui, knoflook, en het toe.
  8. Strooi er wat zout naar smaak over.
  9. Blus het vlees daarna af met de kokosmelk en breng de massa over in een ovenschotel.
  10. Dek de schotel af en zet hem 30 minuten midden in de voorverwarmde oven.
  11. Snijd ondertussen de schoongemaakte courgettes in plakken.
  12. Schil de 's, snijd ze door mid­den en verwijder pit en zaadjes.
  13. Snijd de schoongemaakte in blokjes.
  14. Voeg deze vruchten toe aan het vlees en laat het geheel nog ca. 20 minuten verder garen. (Let op dat de schotel niet te droog staat; anders wat vocht toevoegen).
  15. Schep op het laatst het gerecht voorzichtig om, onder toevoeging van het citroensap.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
580 kcal
29%2320 kcal
Vetten
30 g.
43%120 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Caribische Ovenschotel