Carpaccio van gerookte tonijn

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Deegroller
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Als eerste zorg er voor dat de tonijn goed schoon is.
    (Geen witte vliesjes of taaie stukjes).
    Zorg ervoor dat de tonijn gelijk van formaat is.
    Het mooiste is als hij de vorm heeft van bijvoorbeeld een deegroller.

    Met zout, peper en knoflook naar smaak op smaak brengen.
    Let wel, niet te veel, tonijn is een zachte vis qua smaak en die willen we dadelijk nog wel terug proeven.

    Als u een rookoven heeft dan dient u de gebruiksaanwijzing van uw oven na te zien zo niet dan moet u een grote pan of braadslede gebruiken.
    U legt de 4 á 5 eetlepels rookmot op de bodem en legt hier overheen een stukje aluminiumfolie wat dan de hele bodem bedekt.
    Op de pan legt u een ovenrooster of bbq rooster.
    Hierop legt u de tonijn en daar overheen de deksel van de pan.
    Dan zet het vuur hoog en wacht tot het "oventje" begint te roken.
    Zodra de oven gaat roken, zet u het vuur laag en laat het ongeveer 10 minuten door roken.
    Na tien minuten haalt u de tonijn eraf en laat deze even 20 minuten rusten.
    Ondertussen pakt u 3 vellen keukenfolie van ongeveer 50 cm lang.
    Hier legt u de gerookte tonijn op en rolt deze stevig in.
    Plaats deze rol ongeveer 2 uur in de vriezer.

    Opmaak:
    Nadat de rol is bevroren, kunt u deze met een snijmachine heel dun op een bord snijden.
  2. Doe dit dakpansgewijs.

    Dressing:
    Neem de mayonaise en voeg hier de truffelolie aan toe.
    Naar smaak kunt u dan ook peper, zout en knoflook aan toevoegen.
    Hak hier ook een klein beetje dille doorheen.

    Drappeer deze dressing over de tonijn en doseer daarna de kappertjes, fijn gesneden sjalotjes, amandeltjes en de babysla op de tonijn.

    En zie, een heerlijk licht gerecht waar u echt de blits mee maakt.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise
  • mayonaise en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise en kaas
  • amandel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
  • tonijn is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Carpaccio van gerookte tonijn heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Als je gaat roken kun je t beste je pan of rookoven even aan zetten en de eerste rook er uit laten gaan anders komt en een sigaret-achtige smaak aan en dat is niet zo lekker.
Kylie 13 april 2016

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
220 kcal
11%880 kcal
Vetten
4 g.
6%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Carpaccio van gerookte tonijn