Meng de , de azijn(1 eetlepel), de honing(1 theelepel), de mosterd(1 theelepel)(1 eetlepel) en de suiker(1 theelepel) voor de carpaccio-dressing door elkaar.
Leg de plakjes gerookte zalm(600 gram) in een cirkel op het bord en besprenkel ze met de dressing.
Kook de aardappels(4) gaar en snijd ze in kleine blokjes.
Verwarm de bouillon(1 deciliter) en meng deze met de mosterd(1 theelepel)(1 eetlepel), de azijn(1 eetlepel) en wat peper.
Voeg hierna de olie en de yoghurt(2 eetlepels) toe en roer ze door de dressing.
Roer als laatste de aardappelblokjes er doorheen tot een aardappelsalade.
Leg op het midden van de zalm(600 gram) een metalen ring met een doorsnede van ca. 5 centimeter en vul deze met de aardappelsalade.
Neem vervolgens de ring weg en serveer het gerecht.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
Koemelk
bouillon en yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
Mosterd
azijn kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd en mosterd
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
Lactose
yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd, suiker, azijn, mosterd
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
Vis
zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
bouillon en zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Carpaccio van gerookte zalm met aardappelsalade heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Lekker recept, al is het natuurlijk, door de yoghurt, niet geschikt voor mensen met koemelkallergie / lactoseintolerantie. Ik heb zelf de yoghurt vervangen door koksroom van alpro soya verwarmd en ing... Lees reactie
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.