Carpaccio van rode bieten met bacon
- Herkomst Nederland
- Categorie Voorgerechten
Bijpassend: hoofdgerechten & nagerechten - Carpaccio recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Maak de rode schoon.
- Kook ze met het deksel op de pan ca. 25 minuten.
- Laat de schrikken onder koud water, schil ze en laat ze afkoelen.
- Hak de grof.
- Bak de noten in een droge pan.
- Neem ze uit de pan.
- Snijd 2 plakken in 4 stukken en de rest in repen.
- Doe alle spek in de pan en bak het knapperig.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
- Maak de sla schoon en laat hem uitlekken.
- Snijd de rode in plakken en verdeel ze dakpansgewijs over 4 borden.
- Was de en snijd ze in 4 stukken.
- Verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes.
- Verdeel ze met de sla over de .
- Roer de azijn, en wat doorelkaar.
- Klop de er doorheen.
- Verdeel het mengsel over de carpaccio.
- Bestrooi met en reepjes spek.
- Garneer met het overige spek.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Fris bieten-komkommer soepje met munt410m
-
Recept
Carpaccio van courgette met rauwe ham, champignons en walnoten425m
-
Recept
Tarte tatin met bacon en geitenkaas met aardappelschil440m
-
Recept
Carpaccio met rucolla en truffel410m
-
Recept
Rosbief carpaccio met basilicum425m
-
Recept
Carpaccio met balsamicodressing410m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ontbijtspek en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 469 kcal | 23% | 1876 kcal |
Vetten | 42 g. | 60% | 168 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |