Carrotcake
- Herkomst United_kingdom
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van Straatje52
- 2 reviews
Keukenspullen
- Mixer
- Bakvorm
- Oven
- Bakpapier
- Rasp
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden celsius.
Leg op de bodem van de springvorm bakpapier, trek strak en klik de bakvorm dicht.
Smeer bakvorm en bakpapier in met wat en bestrooi dit met bloem. - Klop de overtollige bloem uit de bakvorm.
Rasp de oranje schil van de met een fijne rasp (bewaar de in de koelkast).
Hak de grof.
Rasp de peen op een fijne sliertjes rasp.
Doe de en de zachte in een beslagkom.
Doe ook de , de gehakte , de , de (zonder schil natuurlijk) en de geraspte sinaasappelschil in de kom.
Klop dit met een mixer op een hoge stand tot een luchtig geheel.
Klop dan het zelfrijzend en als laatste het door het deeg.
Schep nu gelijkmatig de geraspte peen door het beslag.
Schep het beslag in de springvorm.
Bak de carrotcake in 55 tot 60 minuten gaar in het midden van de oven.
Prik met een breinaald of prikker in het midden van de taart. - Wanneer deze er schoon uitkomt, is de carrotcake gaar.
Haal dan de carrotcake uit de oven en laat deze minimaal 1 uur in de springvorm afkoelen.
Maak hierna eventueel de randen los en doe de springvorm open.
Schuif de carrotcake met het bakpapier op een taartschotel.
Laat verder afkoelen.
Pers een van de twee overgehouden uit.
Doe de roomkaas in een kom.
Doe hier 2 à 3 eetlepels sinaasappelsap bij en de .
Roer dit goed om zodat er een gelijkmatige crème ontstaat.
Bestrijk de carrotcake hiermee.
Bewaar de carrotcake, vanwege de roomkaas, in de koelkast.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
- basterdsuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (2)
Carrotcake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 265 kcal | 13% | 3180 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 84 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 3% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 1% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 2% | 0 g. |
Koolhydraten | 35 g. | 13% | 420 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |