Klop in een beslagkom de , suiker, met een mixer tot een lichte, romige massa (ca. 8-10 minuten).
Klop de een voor een door het botermengsel.
Zeef de boven de kom en spatel de luchtig door het mengsel.
Doe het beslag in een bakvorm.
Vet de bakvorm in en bak de ca 55 tot 60 minuten in de oven.
Snijd de afgekoelde horizontaal twee keer door tot drie langwerpige plakken.
Besprenkel de met 3 eetlepels likeur (of meer naar smaak).
Hak de helft van de en alle bigarreaus grof.
Giet de ricotta(450 gram) af en klop hem met een mixer tot een tamelijk gladde massa.
Roer de gehakte chocolade(100 gram)(150 gram) erdoor met 3 eetlepels likeur en de bigarreaus.
Bestrijk één plak cake(1 stuk) met de helft van het ricottamengsel.
Leg er een plak cake(1 stuk) op, bestrijk deze met de andere helft van het mengsel en dek hem af met de laatste plak cake(1 stuk).
Smelt de andere helft van de chocolade(100 gram)(150 gram) met 3 eetlepels likeur.
Klop de slagroom(2.5 deciliter) stijf met de slagroomversteviger(1 zakje) en meng de gesmolten chocolade(100 gram)(150 gram) met de rest van de likeur erdoor.
Bestrijk de cake(1 stuk) met de room.
Garneer de cake(1 stuk) met geraspte witte chocolade(100 gram)(150 gram) of chocoladekrullen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade en chocolade
Gluten
cake, chocolade, chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
cake, chocolade, chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
Koemelk
boter, chocolade, chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, ricotta, slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade en chocolade
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
cake, chocolade, chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade en chocolade
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.