Casselerrib met savooiekool

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Leg 1 ui apart.
  2. Pel de overige , halveer ze en snijd ze in schijven.
  3. Voeg 1 eetlepel en een beetje toe.
  4. Bestrooi het vlees met .
  5. Leg de met de in een braadslede, bak het vlees 50- 60 minuten op 120 graden C.
  6. Roer af en toe de om.
  7. Giet na 30 minuten 500 mililiter heet water beetje bij beetje in de braadslede.
  8. Bestrijk de met 1 eetlepel jam en roer de rest van de jam door de ui.
  9. Bak het vlees tot het einde van de braadtijd.
  10. Maak ondertussen de kool schoon en snijd in repen.
  11. Pel en snipper en fruit de overige ui in de hete .
  12. Bak de kool kort mee.
  13. Breng op smaak met en .
  14. Roer 100 mililiter water en een 1/2 door de kool en laat hem zachtjes 15-20 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
  15. Verhit 3-4 eetlepels in een grote pan.
  16. Bak de röstirondjes portiegewijs goudbruin aan elke zijde.
  17. Houd de gebakken röstirondjes warm.
  18. Wikkel de in aluminiumfolie en laat hem 5 tot 10 minuten rusten.
  19. Breng het braadvocht met de aan de kook.
  20. Meng het met 1-2 eetlepels water, roer het glad en bind er het fond mee.
  21. Breng op smaak met en .
  22. Snijd het vlees in schijven.
  23. Serveer de met de , de röstirondjes en de uiensaus.
  24. Garneer met de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en bouillonblokje
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • boter en bouillonblokje kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
218 kcal
10%872 kcal
Vetten
13 g.
19%52 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
7%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Casselerrib met savooiekool