Cassoulet met kippenbout

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Snijd de sjalot in ringen en de in blokjes.
  2. Snijd het spek in blokjes.
  3. Wrijf de bouten in met .
  4. Bak de bouten aan in hete olie, samen met het spek, de sjalot en de tomaat.
  5. Neem de bouten even uit de pan.
  6. Roer de door het mengsel in de pan en voeg er net zoveel gezeefde bij totdat de massa loslaat van de pan.
  7. Voeg daarna de witte (zonder het water) toe.
  8. Giet er de rode bij, goed roeren, indien nodig meer toevoegen, de saus mag licht lopend zijn.
  9. Breng de saus op smaak met .
  10. Bak de ingeprikte, licht bebloemde, worsten aan in wat olie.
  11. Meng de saus, bouten en worsten samen in een grote aarden pot, duw het takje en het in de saus, dek de pot af en plaats het in de oven bij een temperatuur van 180°C, gedurende 35 minuten.
  12. Dien de cassoulet op, eventueel bestrooid met gehakte of een takje kervel.
  13. Lekker met gekookte aardappeltjes.
  14. Tips:
  15. Gedroogde witte moeten een nacht van tevoren in de week gezet worden, ze koken niet altijd even gemakkelijk gaar.
  16. Je kunt ze vervangen door uit blik.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
350 kcal
17%1400 kcal
Vetten
3 g.
5%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
64 g.
24%256 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Cassoulet met kippenbout