Cassoulet met tonijn
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van meikevanderlaan
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Voorbereiden:
- Snijd de gepelde in dunne ringen.
- Snijd de zongedroogde in kleine stukjes.
- Trek de draden van de stengels en snijd ze in smalle repen.
- Bestrooi de tonijn met en peper.
- Spoel alle af en laat uitlekken.
- Bereiden:
- Verhit 4 eetlepels in een royale pan.
- Bak de uiringen in ca. 15 minuten zacht en glazig.
- Doe de stukjes gedroogde en de erbij.
- Bak alles al roerend enkele minuten.
- Voeg alle toe.
- Roer de erdoor.
- Giet een klein scheutje water in de pan om aanbranden te voorkomen.
- Verwarm deze cassoulet op een laag vuur terwijl de vis wordt gebakken.
- Verhit 2 eetlepels in een koekenpan en bak de ca. 3 minuten per kant.
- De filet is dan van binnen rosé.
- Verdeel de cassoulet over de borden en leg er een stuk tonijn bovenop.
- Serveer suggestie:
- Vervang de tonijn door zalmfilet of door vlees, bijvoorbeeld gebakken braadworstjes of karbonades.
- Verwerk eventueel het vruchtvlees van de die in het voorgerecht zijn gebruikt in de cassoulet.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 23 kcal | 1% | 92 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |