Cassoulet van witte bonen en rundvlees (Loubia bil lahma)
- Herkomst Marokko
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van fransdegroot
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Snipper de en de knoflook.
- Ontvel de en snijd in stukjes.
- Verhit de in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin.
- Voeg de ui toe en bak mee.
- Schep de kruiden door het vlees en vervolgens de tomatenblokjes.
- Kort meebakken en afblussen met de bouillon.
- Voeg de geweekte en uitgelekte (vocht opvangen) toe.
- Kijk of er voldoende vocht in de pan is.
- Voeg anders nog wat weekwater van de toe.
- Kook 1,5 à 2 uur in de gesloten pan.
- De moeten splitsen, wanneer je ze zonder geweld tusssen duim en wijsvinger wrijft.
- Schep als alles gaar is met de schuimspaan de en het vlees in een schaal en doe de erdoor, nog even goed roeren.
- Doe het vocht in een ander schaaltje.
- Geef er een salade en Turks brood bij.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gekruide cassoulet met aardappelcroutons41u30m
-
Recept
Biefstuk met witte bonen in tomaten-muntsaus430m
-
Recept
Cassoulet430m
-
Recept
Daging Sapi Kelapa Dengan Kacang (Rundvlees in kokossaus met bonen)42u45m
-
Recept
Lamsschotel met witte bonen gestoofd in wijn41u55m
-
Recept
Gestoofde karbonade met mediterrane witte bonen420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 388 kcal | 19% | 1552 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 63 g. | 24% | 252 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |