Verwarm de oven oor op 100 graden C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de plakjes spek erop en dek af met bakpapier.
Droog de plakjes ca. 1,5 uur in de oven tot ze krokant zijn.
Meng alle ingrediénten voor de dressing fijn
Zet de oven op 200 graden C.
Besmeer de plakjes zuurdezembrood met .
Bestrooi ze met en rooster ze 10 minuten in de oven.
Snijd de buitenste grote bladeren van de sla in stukken en laat de binnenste bladeren heel.
Maak in elk bord een bloem van de binnenste bladeren.
Meng de rest van de sla met 4 eetlepels dressing en leg de blaadjes in het midden van de bloem.
Verdeel de uiringen het ei(1 stuk) en de tomaat erover.
Steek de reepjes spek tussen de bloembladeren en bestrooi de salade met de kappertjes(1 theelepel)(1 eetlepel) en de Parmezaanse kaas(50 gram).
Serveer met de plakjes brood.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
mayonaise kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en ei
Koemelk
parmezaanse kaas en mayonaise kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas, mayonaise, azijn
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in parmezaanse kaas
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in ontbijtspek, peper en zout, peper en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.