Ceasar salade met kipfilet

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Dep de kipfilets droog.
  2. Verhit de in een pan.
  3. Bak hierin de kipfilets aan elke zijde in 5 minuten goudbruin.
  4. Breng de kipfilets op smaak met en en neem ze uit de pan.
  5. Kook de hard en laat ze schrikken onder koud stromend water.
  6. Laat alles afkoelen.
  7. Snijd het brood in blokjes.
  8. Rooster het brood in het vet en neem het uit de pan.
  9. Maak de schoon, was hem en haal de bladeren eraf.
  10. Dep de droog.
  11. Pel en snipper de knoflook.
  12. Roer de en de slasaus erdoor.
  13. Breng op smaak met , en .
  14. Pel de .
  15. Snijd de en de in dunne plakken.
  16. Rasp de grof.
  17. Zet een springvvormrand of een taartring (doorsnede 24 cm) op een gebaksschaal.
  18. Leg 1 uur voor het serveren de helft van de slabladeren dicht op elkaar in de vorm van een bloem in de vorm.
  19. Verdeel de helft van de kip, de , de helft van de , de croutons en de saus er overheen.
  20. Leg de overige ingredienten erin en sluit af met de .
  21. Garneer de salade.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • witbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter, yoghurt, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, yoghurt, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, yoghurt, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
5329 kcal
266%21316 kcal
Vetten
30 g.
43%120 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
10%8 g.
Waarvan onverzadigd
4 g.
13%16 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
632 g.
243%2528 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ceasar salade met kipfilet