Laat de boter smelten in een koekenpan op matig vuur.
En bak de plakjes kipfilet in 10 tot 12 minuten gaar en goudbruin.
Neem de pan dan van het vuur.
Kook de in ongeveer 10 minuten hard.
Pet ze onder koud stromend water, schil ze en snijd ze in vieren.
Snijd de korst van het brood er af, en de rest van het brood in blokjes.
Verhit in een koekenpan en bak de stukjes brood in 2 tot 3 minuten goudbruin.
Haal ze vervolgens door de geraspte parmezaanse kaas(70 gram)(40 gram) en zet ze even apart op kamertemperatuur.
Pak het andere stuk parmezaanse kaas(70 gram)(40 gram) en schaaf die tot plakjes.
Maak de bindsla(1 stuk) schoon en was en droog de blaadjes.
Pel de teen knoflook(1 stuk) en halveer hem.
Verwijder de groene kern als die er in zit.
Pureer de eidooier(1 stuk), de knoflook(1 stuk) en het citroensap(2 eetlepels) in de keuken machine.
Doe de olijfolie(200 milliliter)(5 eetlepels) er bij en maak dan al roerend met een lepel de dressing op smaak met peper(1 stuk).
Leg de blaadjes bindsla(1 stuk) in een leuk bakje of kommetje, meng dan de overgebleven bindsla(1 stuk) met het ei, de geschaafde parmezaanse kaas(70 gram)(40 gram), het brood en de kipfilet doe dat dan in het bakje of kommetje.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
Ei
wit brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
Koemelk
wit brood, parmezaanse kaas, parmezaanse kaas, klontje boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas, parmezaanse kaas, klontje boter
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas en parmezaanse kaas
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in wit brood
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
parmezaanse kaas, parmezaanse kaas, klontje boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in wit brood
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas en parmezaanse kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.