Ceasarsalade met kip

Ingrediënten

+ -
print

De salade zelf:

De dressing:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in plakjes.
  2. Laat de boter smelten in een koekenpan op matig vuur.
  3. En bak de plakjes kipfilet in 10 tot 12 minuten gaar en goudbruin.
  4. Neem de pan dan van het vuur.
    Kook de in ongeveer 10 minuten hard.
  5. Pet ze onder koud stromend water, schil ze en snijd ze in vieren.
    Snijd de korst van het brood er af, en de rest van het brood in blokjes.
  6. Verhit in een koekenpan en bak de stukjes brood in 2 tot 3 minuten goudbruin.
  7. Haal ze vervolgens door de geraspte en zet ze even apart op kamertemperatuur.
    Pak het andere stuk en schaaf die tot plakjes.
  8. Maak de schoon en was en droog de blaadjes.
  9. Pel de teen en halveer hem.
  10. Verwijder de groene kern als die er in zit.
    Pureer de , de en het in de keuken machine.
  11. Doe de er bij en maak dan al roerend met een lepel de dressing op smaak met .
    Leg de blaadjes in een leuk bakje of kommetje, meng dan de overgebleven met het ei, de geschaafde , het brood en de kipfilet doe dat dan in het bakje of kommetje.
  12. En dan de dressing er over heen.

    Klaar!
25
25
25

Variaties op Ceasarsalade met kip

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Ceasarsalade met kip
VariatieAantalGang
Ceasarsalade met kip en pijnboompitten1Salades

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
  • wit brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • wit brood, parmezaanse kaas, parmezaanse kaas, klontje boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas, parmezaanse kaas, klontje boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas en parmezaanse kaas
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas, parmezaanse kaas, klontje boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas en parmezaanse kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
787 kcal
39%3148 kcal
Vetten
34 g.
48%136 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%68 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ceasarsalade met kip