Ingrediënten

+ -
print

Voor de siroop:

Voor de tjendol:

Voor de drank:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Diepe schaal

Bereidingswijze

  1. Breng voor de siroop de of de gula djawa met 1 deciliter water aan de kook.
    Roer tot de suiker is opgelost en kook nog 3 minuten.
  2. Laat afkoelen.

    Meng voor de thendol de met de , het en de 3 eetlepels in een pan.
    Roer er 0,5 liter koud water beetje bij beetje door.
    Voeg een paar druppels kleurstof toe.
    Breng het op een matig vuur al roerende aan de kook.
    Draai het vuur laag en laat de dikke "pap" (nog steeds roerend) in een paar minuten zachtjes gaar worden.

    Vul een diepe schaal voor de helft met koud water en wat .
  3. Zet een vergiet op de schaal zo dat deze net in het water hangt.
    Druk de warme paplepel voor lepel door het vergiet, zodat sliertjes pap "tjendol" in het koude water vallen.

    Schep de tjendol direct in 4 grote glaze en vul de glazen met .
  4. Schenk de basterdsuikersiroop en de erover en geef er grote lepels bij om alles door elkaar te roeren.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
222 kcal
11%888 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
52 g.
20%208 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Cendol (Tjendol drankje)