Champagne-Zomervruchten terrine
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van gebstra
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Maak het fruit schoon.
- Zuur fruit zoals kiwi's eerst even kort blancheren, het zuur tast de aan, waardoor de terrine na een paar uur in elkaar stort).
- Week de blaadjes in ruim koud water (gebruik zoveel blaadjes als op het pakje staat).
- Houd er rekening mee dat waarschijnlijk niet alle nodig is (600 ml voldoet veelal).
- Maak 200 mililiter warm (niet koken), los de op.
- Knijp de blaadjes uit en los ze op in de warme .
- Verdeel het fruit in laagjes in de vorm.
- Schenk het champagnemengsel erover.
- Breng het onder druk (een terrinevorm is ideaal, maar een schaal met een passend bord kan ook).
- Zet de vorm tenminste 3 uur in de koelkast om op te stijven.
- Zet de vorm 20 tot 30 seconden in warm water en keer hem om.
- Serveer met die losgeklopt is met een paar lepers en een klein beetje water om het smeuig en lobbig te maken.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mascarpone is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 278 kcal | 13% | 1112 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 44 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 24 g. | 9% | 96 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 17 g. | 19% | 68 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |