Champignon-aardappelgratin
- Herkomst Nederland
- Categorie Aardappelgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Rasp
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snijd ze in plakjes.
- Was de , kook ze circa 20 minuten in water.
- Spoel de met koud stromend water en pel de schil eraf.
Was de , schud hem droog en ris de blaadjes van de takjes.
Pel en snipper de .
Snijd de gedroogde in kleine reepjes.
Verhit 1 eetlepel in een grote pan en bak de erin. - Neem de uit de pan.
Verhit 2 eetlepels in het bakvet en bak daarin de en de portiegewijs. - Breng op smaak met en .
Bak de en de mee.
Voeg de toe aan het champignonmengsel.
Roer 100 ml water, de en het bouillonblokje erdoorheen en breng het geheel aan de kook. - Verwarm de oven voor op 200 graden
Vet een ovenvaste vorm in met een beetje boter. - Breng het champignonmengsel op smaak en vul de vorm met dit mengsel.
Rasp de eroverheen en bak de gratin 20-25 minuten in de oven.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- groentebouillonblokje, boter om in te vetten, bergkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en boter om in te vetten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- slagroom en boter om in te vetten is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 348 kcal | 17% | 1392 kcal |
Vetten | 15 g. | 22% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 34 g. | 13% | 136 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |